nieuws

Gestolen minischool in Deventer binnen dag weer terug

Het was schrikken voor een van de leraren van Stichting Rijdende School vanmorgen in Deventer. De minischoolbus die hij in de buurt had geparkeerd was gestolen. Na een oproep of Facebook werd de school teruggevonden op de parkeerplaats van het oude ziekenhuis.Â
"De minischool rijdt langs kermissen in Nederland, deze kleine bus biedt ruimte voor 3 tot 5 kinderen", vertelt Jan Roest van de stichting. "De leraar neemt deze bus altijd mee naar huis en parkeert 'm in de buurt, vanmorgen was de school weg."

Braakschade

De stichting denkt dat de bus is gestolen voor de diesel in de tank. "Er is wat braakschade te zien bij de tank, die hebben ze waarschijnlijk geprobeerd te openen. Ze zijn de bus niet in geweest. De pc's en de printer stonden er nog."

'Blij dat hij terug is'

De school werd teruggevonden op het parkeerterrein van het oude ziekenhuis in Deventer. "Het grappige is dat een moeder van wie de kinderen bij ons op school hebben gezeten, de bus heeft gespot. Ze had het bericht op Facebook al gedeeld en even later vond ze de bus. We zijn blij dat hij weer terug is."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.