nieuws

COA praat met Zwolle, Enschede en Raalte over toekomst azc's, duidelijkheid in oktober

Asielzoekers / vluchtelingen
Asielzoekers / vluchtelingen
De toekomstige asielzoekerscentra in Zwolle, Enschede en Raalte staan ter discussie. Dat bleek vanmiddag bij een gesprek tussen het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers en verschillende burgemeesters in Overijssel.Â
Het COA wil in individuele gesprekken met de drie gemeenten doorpraten over of er al dan niet een asielzoekerscentrum komt. 

Wel of toch niet

Het COA had in de drie gemeenten azc's gepland maar doordat er minder vluchtelingen opgevangen hoeven te worden zijn er minder opvangplekken nodig. In de drie gemeenten is weerstand tegen de komst van een groot azc.
Met name in Enschede was er luidruchtig verzet vanwege de locatie en de grootschaligheid van de omvang. Daar werden demonstraties tegen de opvang georganiseerd, hingen spandoeken op de plek van het azc in Esmarkerveld, werden leuzen op de weg gekalkt en varkenskoppen op het terrein gedumpt. 
Medio oktober worden de resultaten van de gesprekken met de drie gemeenten besproken in een volgend gezamenlijk overleg. Dan wordt dus ook duidelijk of de drie azc's er komen in de voorgenomen omvang.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.