nieuws

Verkoopveiling Zenith nog twee dagen geopend, opbrengst meer dan 2 miljoen?

Nog twee dagen en dan sluit de veiling van springpaard Zenith. Het toppaard, die zijn roots in Den Ham heeft liggen, moet minimaal twee miljoen euro opleveren om de investering terug te verdienen.
Zenith, vrij vertaald het hoogst meetbare punt, vormde een zeer succesvolle combinatie met springruiter Jeroen Dubbeldam. Het duo werd in 2014 wereldkampioen en greep een jaar later ook de Europese titel. Het paard is altijd eigendom gebleven van het Springpaarden Fonds Nederland (SFN).
Een huwelijk
Dubbeldam ontbrak maandagmiddag op de kijkdag van Zenith. De springruiter uit Weerselo is te emotioneel over de verkoop van zijn paard. "Daar is toch sprake van een relatie", laat woordvoerder Jacob Melissen weten. "Vergelijkbaar met een man en vrouw. Als daar een wig tussen wordt gedreven, dan doet dat pijn."

Twee miljoen

De veiling sluit woensdag. Bieden kan vanaf 500.000 euro, maar de verwachting is dat Zenith meer zal opleveren. Een bedrag laat Melissen zich niet ontlokken. Maar bedragen van rond de twee miljoen euro sluit hij niet uit. Het kan ook nog zo zijn dat Dubbeldam de ruiter blijft van Zenith.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.