nieuws

Expeditie Lampedusa; Saxion-studenten uit Deventer gaan vluchtelingen helpen

Studenten van de Saxion Hogeschool in Deventer gaan kijken hoe ze de leefomgeving van vluchtelingen op het Italiaanse eiland Lampedusa kunnen verbeteren.
De studenten stedebouwkundig-ontwerpen hopen niet alleen de vluchtelingen te helpen, maar ook de situatie voor bewoners van het eiland zelf aangenamer te maken.

Hokjes

Student David Sonntag: "De opvangkampen wordt vaak gekozen voor korte termijn oplossingen. Er wordt niet gekeken naar een fatsoenlijke leefomgeving. Vluchtelingen worden vaak in hokjes gestopt. Wij gaan kijken hoe we dat ruimtelijk beter aan kunnen pakken."
De onafgebroken vluchtelingenstroom, velen van hen verdrinken op zee, maakt van Lampedusa een eiland in crisis. Illegale immigranten uit Afrika en het Midden-Oosten blijven proberen in wankele boten het eiland te bereiken.

Echt werken

Maar de studenten lopen er niet in de weg, zegt docente Nicoline Loeper: "Daar waren we wel bang voor, maar Artsen Zonder Grenzen Italië staat achter ons project. Daardoor komen we ook binnen bij architecten en de kustwacht. We hebben duidelijk gezegd: we gaan geen aapjes kijken, maar echt werken in een workshop-ruimte."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.