nieuws

Werkstraf voor man uit Apeldoorn die pistoolmitrailleur in Zwolse garagebox verstopte

Man veroordeeld voor bezit uzi
Man veroordeeld voor bezit uzi
Een 25-jarige man uit Apeldoorn is veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van negen maanden en een werkstraf van tachtig uur, omdat hij een gestolen auto en een uzi-pistoolmitrailleur met vijf magazijnen en munitie verstopt had in een Zwolse garagebox.
De uzi kwam boven water tijdens het onderzoek naar de nog steeds niet opgeloste moord op de 48-jarige Zwolse kok Robert Voorhoorst. De kok werd twee jaar geleden met een automatisch wapen doodgeschoten voor zijn woning in Zwolle.

Verdachten

Twee mannen uit Dalfsen en Harderwijk kwamen als mogelijke verdachten naar boven, maar werden niet voor de moord vervolgd. Ze werden wel veroordeeld tot drieënhalf jaar cel wegens wapenbezit.
Ook zij hadden automatische wapens verstopt in een Zwolse garagebox. Die box was vlak naast de box van de 25-jarige Apeldoorner. Die heeft nooit willen zeggen waar hij de auto en het wapen vandaan had.
Twee weken geleden werd tegen de man vijftien maanden waarvan vijf maanden voorwaardelijk geëist. De rechtbank in Zwolle houdt bij de strafoplegging rekening met de persoonlijke omstandigheden van verdachte waaruit blijkt dat Apeldoorner een positieve weg is ingeslagen. De man heeft daarnaast aangegeven dat hij hulpverlening met beide handen aan wil pakken.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.