nieuws

Wat zit er in de miljoenennota voor Overijssel?

Algemeen positief gestemd, maar vooralsnog geen echte krenten in de pap voor Overijssel. Dat blijkt uit de eerste reacties van regionale bestuurders en Tweede Kamerleden op de miljoenennota.
Commissaris van de Koning in Overijssel Ank Bijleveld noemt het positief dat er weer geïnvesteerd wordt. Ze heeft bij minister Kamp van Economische Zaken aangegeven dat hij Twente niet moet vergeten.

Minister Kamp

En, oh ja, nu ze hem toch sprak, gaf ze de minister aan dat de provincie Overijssel gaat procederen tegen het hervatten van de afvalwaterinjecties in Twente door de NAM.
Op cultureel gebied was er voor Bijleveld ook reden voor een positieve reactie. Ze is blij dat een gedwongen fusie tussen het Orkest van het Oosten en Het Gelders Orkest van de baan is. 

Van Hijum ziet kansen seizoenwerkers recreatiesector

Gedeputeerde Eddy van Hijum haalde de toezegging over een aanpassing van de Wet werk en zekerheid naar voren. Hij heeft zich er samen met Overijsselse recreatieondernemers voor ingezet dat er een aanpassing komt.
Aanpassing maakt het volgens hem mogelijk om seizoenwerkers langer aan de recreatiebedrijven te binden. 

'Overijsselse Kamerleden moeten meer samenwerken'

VVD Tweede Kamerlid Han ten Broeke uit Haaksbergen zegt dat we uit een diep dal komen. Hij ziet in het extra geld voor onder meer de rechtbank in Almelo een bevestiging van eerdere afspraken. Volgens Ten Broeke gaat het met de infrastructuur in het Oosten de goede kant op. 
De aanpassingen aan de Twenteroute N18 die nu worden uitgevoerd zijn volgens hem een voorbeeld van succesvol lobbywerk van regionale Tweede Kamerleden. Samen met Sharon Dijksma en Pieter Omzigt heeft hij de N18 eerder al op agenda gekregen.
Hij noemt dat en de aanpassing van de N35 een voorbeeld dat Overijsselse Kamerleden meer moeten samenwerken.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.