nieuws

Ook Dinkelland en Tubbergen naar rechter vanwege injectie afvalwater NAM

Verontreinigd afvalwater in bodem Twente
Verontreinigd afvalwater in bodem Twente
Ook de gemeenten Dinkelland en Tubbergen stappen naar de rechter om het besluit aan te vechten van de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM), die weer wil beginnen met de injectie van afvalwater in lege Twentse gasvelden.
Eerder werd bekend dat de provincie Overijssel naar de rechter stapt om de afvalwaterinjecties in de voormalige Twentse gasvelden stop te zetten. Vandaag is een verzoek om een voorlopige voorziening ingediend bij de rechtbank. Ook Dinkelland en Tubbergen vragen zo'n voorlopige voorziening aan.

Onderzoek naar alternatieven

De gemeenten vinden, net als het provinciebestuur, dat de afvalwaterinjecties moeten worden opgeschort tot een onderzoek naar alternatieven voor de injecties in de bodem is afgerond. Naar verwachting is dat onderzoek eind dit jaar klaar.
Afgelopen zaterdag is de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) opnieuw begonnen met de olieproductie in Schoonebeek, waardoor er weer afvalwater in de voormalige gasvelden in Twente terechtkomt. De productie was eerder stilgelegd na een lek in een transportleiding in Holtheme bij Hardenberg. 
De gemeenten verwachten dat binnen enkele weken de zitting zal plaatsvinden.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.