nieuws

Stille tocht Deventer tegen oorlog in Syrië en omliggende landen

Zo'n veertig mensen hebben vanavond meegedaan aan een stille tocht uit medeleven met alle slachtoffers van het geweld in Syrië en omliggende landen. De tocht was georganiseerd door de Ambassade van vrede Deventer.
Met vlaggen, fakkels en protestborden vertrokken de deelnemers op het Broederenplein. Na een stille tocht door het centrum was de Wilhelminafontein op de Brink het eindpunt. Daar werden bloemen en kaarsjes gelegd en ging iedereen in een kring staan om een kwartier stilte in acht te nemen. 

Gevoelig lied

Er deden ook enkele vluchtelingen mee aan de tocht. Een man uit Iran zong een gevoelig rouwlied na de stilte-periode, waarbij hij zichzelf begeleidde op een Ud; een soort gitaar. Na de bijeenkomst konden mensen zich in het Etty Hillesum Complex melden voor een kopje koffie.
Volgens organisator Herman Evers was de opkomst wat mager. Toch was hij tevreden. "En ik weet heus wel dat dit niet helpt om de vreselijke oorlog te stoppen. Meneer Assad zal er niet anders van worden. Maar het gaat om het idee. Dat de mensen daar weten dat er mensen zijn die heel erg met ze begaan zijn."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.