nieuws

Burgemeester Jon Hermans van Almelo blijft werken als waarnemer elders

Burgemeester Jon Hermans van Almelo hoopt op korte termijn aan de slag te gaan als waarnemend burgemeester elders in het land. Dat liet zij vanmorgen weten aan Radio Oost.   Â
Hermans gaat de laatste week in als burgemeester van Almelo. Eerder verklaarde ze zich om privéredenen niet beschikbaar te kunnen stellen voor een herbenoeming als burgemeester van Almelo. Dat had te maken met de ziekte van haar, inmiddels overleden, echtgenoot.

"Niet achter de geraniums"

In haar nieuwe situatie wil ze de mogelijkheid om door te blijven werken met beide handen aangrijpen, maar laat ze zich niet meer voor langere tijd vastleggen.
"Ik ben geen type om achter de geraniums te zitten. Ook is het nog niet de tijd om met pensioen te gaan. Dus ik wil als waarnemend burgemeester verder. Daar zijn mogelijkheden voor."
Benoeming tot waarnemend burgemeester 
Hermans verwacht binnenkort bekend te maken waar zij als waarnemend burgemeester wordt benoemd.
Ze zegt als burgemeester van Almelo tevreden te zijn dat vlak voor haar vertrek in de Miljoenennota nog eens werd bevestigd dat de rechtbank voor Almelo behouden blijft. "Daar hebben we met heel Twente onze schouders onder gezet." Het behoud van het gevangeniswezen voor Almelo is echter nog onzeker. "Daar moet nog stevig voor worden gelobbyd in Den Haag."

Rechtbank en gevangenis in Almelo

Hermans heeft zich als burgemeester de afgelopen jaren in de Tweede Kamer persoonlijk sterk gemaakt voor het openhouden van de rechtbank en gevangenis De Karelskamp in Almelo. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.