nieuws

Jong danspaar uit Almelo stijgt naar grote hoogte

Ze zijn allebei nog maar 15 jaar oud, maar ze reiken nu al naar de sterren. De Almelose Minke Geurkink en Armaty Leus hebben de voorrondes van het RTL4-programma Superkids overleefd en zijn binnenkort te zien in de halve finale van het programma.
De opnames van Superkids zijn allemaal al geweest: zowel de halve finale als de finale is al opgenomen, maar de dansers mogen nog niets vertellen.
"We maken er weleens grapjes over", vertelt Minke. "We krijgen heel vaak vragen over de uitslag, maar dan kijken we elkaar aan alsof wij ook nog van niets weten."

Winnen

Op de dansschool lijkt iedereen er van overtuigd dat Minke en Armaty het programma gaan winnen. "Armaty danst veel beter dan ik, dat kan ik ook wel zien, ik denk dat hij het sowieso heel ver gaat schoppen", zegt Belal, een groepsgenoot van Armaty.
Hun hiphop-leraar Mustafa denkt er net zo over: "Bij Minke en Armaty heb je chemie. Als zij samen dansen, klopt het van A tot Z."
Heel veel talent
Dansschooleigenaar Paulien Ipskamp-Beunk vindt dat er bij Superkids ontzettend veel talent te zien is. "Ik denk dat de jury het er erg moeilijk mee gaat krijgen."
Ze denkt dat Minke en Armaty het wel gaan winnen van de sterke concurrenten. "Sommige kinderen beginnen al met hun talent als ze een paar jaar oud zijn. Minke en Armaty zijn net twee jaar begonnen met dansen. Er kan nog veel gebeuren."

Het worden van een danser

"Minke komt uit de topsport", vertelt trainster Paulien. "Ze was turnster, maar heeft een schouderblessure gekregen. Ik zag aan haar dat ze vuur in haar ogen had, dat ze competitief zou zijn en er helemaal voor zou gaan. Ik heb direct met haar moeder afgesproken dat we met haar door zouden gaan."
"Toen Armaty hier binnen kwam, was het vrij snel duidelijk dat hij talent heeft", zegt Paulien. "Hij had eerst geen les van mij, maar na veel zeuren bij zijn leraar kon hij met mij trainen. Ik zei hem gelijk dat ik een leuke meid voor hem had om mee te dansen en dat koppelen is wel gelukt."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.