nieuws

Autohandelaar Lenferink uit Almelo naar rechter in conflict met aannemer

Autohandelaar Bennie Lenferink stapt opnieuw naar de rechter in het langslepende conflict met aannemer Kuipers uit Hengelo.
Het conflict draait om het eigendomsrecht van de panden en bezittingen aan de Sluitersdijk in Beckum. Vrijdagmiddag buigt de rechter zich opnieuw over de affaire. Kuipers en Lenferink claimen allebei eigenaar te zijn van het terrein waar Kuipers zijn aannemersbedrijf heeft en Lenferink zijn bedrijfswagens stalt. 

Gedwongen verkoop

Het conflict ontstond in 2012 toen Lenferink geld stak in het noodlijdende aannemersbedrijf van Kuipers. Volgens Kuipers eigende Lenferink zich vanaf dat moment steeds meer toe en zou hij uiteindelijk de aannemer hebben gedwongen de panden en bezittingen te verkopen.
Eind vorig jaar bevestigde de rechter dat en oordeelde in een vonnis dat de verkoop moest worden teruggedraaid. Daarmee zou Kuipers weer de volledige eigenaar worden.

Notariskantoor draait verkoop terug

Lenferink ging tegen dit vonnis in beroep en die zaak loopt nog steeds. Ondertussen heeft het notariskantoor uit Wierden dat destijds de verkoop begeleidde, de verkoop van de panden en bezittingen teruggedraaid.
Vanaf afgelopen weekeinde is Kuipers weer eigenaar, zo blijkt uit een mail van het notariskantoor aan Kuipers. 

Conflict escaleert opnieuw

Dat was voor Kuipers het sein de toegang van Bedrijfswagens Twente in Beckum af te sluiten. Daarop escaleerde het conflict.
Medewerkers van Bedrijfswagens Twente, een dochteronderneming van Lenferink, knipten maandag een hangslot van het toegangshek door en trapten een medewerker van Kuipers. De politie kwam er aan te pas.

Rechter moet zich opnieuw uitspreken

Op advies van de toegesnelde politie bleef het toegangshek open. Dinsdagmorgen heeft Kuipers dat hek toch weer afgesloten, maar nu met zwaardere kettingen. Bedrijfswagens Twente is nu dicht.

Lenferink wil nu ook dwangsom

Lenferink wil nu dat de rechter zich opnieuw uitspreekt over de kwestie, zodat hij toegang houdt tot zijn terrein. Hij wil ook dat een dwangsom wordt opgelegd als Kuipers het hek blijft afsluiten, aldus raadsman De Jong van Lenferink.
De autohandelaar houdt vol dat hij nog steeds de eigenaar is van de panden en bezittingen aan de Sluitersdijk in Beckum.

Autohandelaar sinds enige tijd in opspraak

De autohandelaar is sinds enige tijd in opspraak. De gemeente Almelo wilde aanvankelijk met hem in zee om het oude stadhuis op te knappen maar besloot daar vorige week op advies van politie en Justitie van af te zien. Die doen onderzoek naar de betrokkenheid van Lenferink bij mogelijke witwaspraktijken.
Lenferink wil daar inhoudelijk niet op reageren maar zegt dat uiteindelijk het recht zal zegevieren.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.