nieuws

Van Hoevelaak trots op zijn Buma NL Awards voor Leef

De Buma NL Award is een onderscheiding voor Nederlandstalige muziek. De uitreiking was dinsdag op de Parade in Den Bosch. Naast de awards die elk jaar worden vastgesteld op basis van verkoopcijfers, downloads en airplay zijn er ook publieksprijzen uitgereikt. En Edwin van Hoevelaak, ging er met 4 awards vandoor, voor zijn muziekproducties voor André Hazes Jr.
Het nummer Leef! van André Hazes Jr. is een goed in het gehoor liggend nummer. Van Hoevelaak en André Hazes Jr. ontvingen een award voor de 'beste kroeghit', 'beste gestreamde plaat', 'beste single' en het 'beste album'.

Onverwacht

Van Hoevelaak:"We hadden wel gehoopt dat we in ieder geval één award zouden pakken, gezien het succes van de single Leef. Maar dit was totaal onverwacht. André Hazes Jr. is natuurlijk de echte winnaar, hij bleef maar naar het podium lopen. Na de awards hadden we eerst een fotomoment met de pers, daarna hebben we het natuurlijk enorm gevierd met z'n allen."

Nummer 1

Van Hoevelaak werkte een tijd geleden aan deze plaat en het concept André Hazes Jr. Het nummer Leef hebben ze met vier man in een kwartiertje geschreven. Hazes Jr. werd pas na een aantal keer dit nummer gehoord te hebben enthousiast. "Maar dan moet het Nederlandse publiek het ook gaan omarmen, dat is goed gelukt", aldus van Hoevelaak. 
Zelf zingt van Hoevelaak in bands en solo en hij is ooit van plan een album uit te brengen met zijn eigen nummers. Toch zegt hij: "Om nummer 1 te staan met een artiest waar je een plaat voor maakt, is eigenlijk net zo mooi als er zelf staan."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.