nieuws

Gerald van den Belt na FC Twente terug naar SC Cambuur

Gerald van den Belt terug in Leeuwarden
Gerald van den Belt terug in Leeuwarden
Gerald van den Belt uit Kampen keert terug bij SC Cambuur. De voormalig algemeen directeur van de voetbalclub uit Leeuwarden gaat na zijn periode bij FC Twente vanaf 1 december aan de slag als projectleider van het nieuw te bouwen stadion.
De 44-jarige Van den Belt werkte al van 2009 tot december 2014 bij Cambuur. Daarna maakte de oud-voetballer de overstap naar FC Twente.

Tadic-deal

In maart van dit jaar legde hij zijn functie neer na een onafhankelijk onderzoek naar de gang van zaken binnen de club uit Enschede. Van den Belt kreeg na het onderzoek het dwingende advies te stoppen als directeur, omdat hij financiële betalingen rond een transfer van Dusan Tadic had verzwegen.

Prima kandidaat

"We verwachten op korte termijn een positief besluit van de politiek over de ingediende stadionplannen. Als dit gaat zoals we verwachten, ligt er een enorme klus voor ons om dit goed te organiseren voor de club. Gerald is wat ons betreft de ideale kandidaat om deze kar te trekken", zegt Ype Smid, voorzitter van de raad van commissarissen van Cambuur.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.