nieuws

Honderden ondernemers bij Prinsjesdagontbijt Hengelo

Het is dit jaar voor de 25e keer dat de Groninger econoom Flip de Kam de overheidsbegroting toelicht voor Twentse ondernemers.Â
Alleen Flip de Kam had het over de rijksbegroting in het Rabotheater in Hengelo. Het panel dat daarna werd ondervraagd praatte vooral over de economische positie van Twente.

Wonen en werken

Eigenaar Marc Trimm van internetbureau Trimm uit Enschede vindt dat de regio interessant moet zijn om te leven; noodzakelijk voor hem om goed personeel te vinden.
Directeur Eelco Osse van machinefabriek Boessenkool in Almelo merkte op dat het soms moeilijk is voor MKB-ondernemers om gebruik te maken van de kennis die er is bij Universiteit Twente en Hogeschool Saxion. 

'Te weinig regionale kamerleden'!

CDA Kamerlid Pieter Omtzigt waarschuwde de aanwezige ondernemers dat er nog maar weinig regionale Kamerleden uit Overijssel komen, 'onze regio is ondervertegenwoordigd'.
Omtzigt staat overigens op plaats 4 van het CDA, en zal dus vrijwel zeker de kamer in gaan. Hij liet weten dat hij, in tegenstelling tot veel andere Kamerleden, pas in het nieuwe jaar campagne gaat voeren voor de verkiezing in maart volgend jaar. 

'Agenda van Twente'

En burgemeester Onno van Velthuizen van Enschede is al op stoom met zijn eigen campagne, de campagne om volgend jaar te besluiten tot een nieuwe 'Agenda van Twente'.
Met die 'Agenda van Twente, is tien jaar winst van afvalverwerking Twence, 80 miljoen euro, geinvesteerd in Twente. Volgens Van Velthuizen heeft dat bedrag, door co-financiering van andere overheden en subsidies, uiteindelijk een kapitaalinjectie van 1,4 miljard euro in de Twentse samenleving opgeleverd. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.