nieuws

Politie scheurt door half Overijssel om wegpiraat te grijpen

Motoragent zette achtervolging in op hardrijder
Motoragent zette achtervolging in op hardrijder
De politie heeft gisteren na een wilde achtervolging op de N36 vier inzittenden van een auto aangehouden bij Mariënberg. De autobestuurder negeerde een stopteken van een motoragent bij een snelheidscontrole.
In de auto zaten twee mannen van 20 en 37 jaar en twee vrouwen van 20 en 43 jaar, allen uit Enschede. De auto werd bestuurd door de 37-jarige man.
Hij reed veel te hard langs een politiecontrole op de N36 bij Westerhaar. Een motoragent gaf de auto een stopteken, maar de bestuurder drukte het gaspedaal nog verder in richting Hardenberg. De motoragent zette de achtervolging in en haalde daarbij snelheden die opliepen tot 179 kilometer per uur. Op de rotonde bij de Witte Paal raakte de vluchtauto een bestelwagen die schade opliep.

Levensgevaarlijke situatie op de N36

Via Hardenberg ging de achtervolging verder over de Twentseweg richting Bergentheim. Daarbij ontstonden levensgevaarlijke situaties voor andere weggebruikers, waarna de motoragent in het belang van de veiligheid de achtervolging staakte.
Andere agenten keken verderop langs de N36 al uit naar de tegemoetkomende Enschedese wegpiraat. Op de Hardenbergerweg bij Mariënberg ging het mis. De bestuurder van de vluchtauto maakte een stuurfout en reed een band lek. Hij liet de wagen achter op een zandpad en ging er rennend vandoor. De drie andere inzittenden bleven bij de auto achter en werden door de politie ingerekend.  

In de kraag gegrepen met hulp van Whatsappgroep

Ook de 37-jarige bestuurder kon uiteindelijk een aanhouding niet ontlopen. Via een buurt Whatsappgroep werd de verdachte gesignaleerd toen hij over de Kanaalweg Oost in Bergentheim liep. Agenten grepen hem daar in de kraag.
Waarom de automobilist er na de snelheidscontrole vandoor ging is onduidelijk. Twee van de drie inzittenden kregen een proces verbaal wegens het niet kunnen tonen van een identiteitsbewijs. De bestuurder moet voorkomen in verband met een reeks zware overtredingen van de wegenverkeerswet.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.