nieuws

Handbikester Jennette Jansen uit Westerhaar onder de indruk van bezoek aan koning

Ze mocht dan wel geen selfie met de koning maken, maar Jennette Jansen uit Westerhaar heeft het bezoek aan de koning als heel bijzonder ervaren.
De 62 medaille-winnaars bij de paralympische spelen in Rio mochten vanmiddag bij koning Willem-Alexander op bezoek. Gisteren was er al de ontvangst in Utrecht na de terugvlucht uit Rio en eerder vanmiddag was er nog een feestelijke huldiging in de grote kerk in Den Haag.

Heel indrukwekkend

"Ik was nog nooit eerder op het paleis geweest", reageert de handbikester, die een bronzen medaille won, na het bezoek. "Het was best bijzonder. Die veiligheidsmaatregelen aan de poort bijvoorbeeld. Maar toen we dan eenmaal binnen waren had ik best kippenvel. Heel indrukwekkend."

Alle tijd voor ons

Er waren wat protocollen, zoals dus het niet mogen maken van een selfie met de koning, maar verder vond ze het best informeel allemaal. "Prinses Margriet was er ook en ze namen echt alle tijd voor ons. "Toen we allemaal een hapje en een drankje hadden zaten we in groepjes bij elkaar. En hij kwam bij elk groepje zitten om met ons te praten. Ook met mij. Niet zozeer over over mijn race, maar meer over de entourage."
Jansen vindt het fijn dat de paralympische sporters de aandacht hebben gekregen die ze gekregen hebben. "Die huldiging in de grote kerk was ook echt heel bijzonder. En die ontvangst gisteren in Utrecht was ook geweldig, maar toen was ik wel heel moe. We hadden natuurlijk die lange reis achter de rug en het duurde lang om van Schiphol naar Utrecht te komen. Maar al met al was het allemaal geweldig."

Huldiging in Westerhaar

Na alle festiviteiten was ze weer verenigd met haar familie. Maar daarmee zijn de festiviteiten nog niet voorbij. "Ik mocht het eigenlijk niet weten, maar zaterdag is er een huldiging in Westerhaar. Daar ben ik natuurlijk ook hartstikke trots op", aldus Jennette Jansen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.