nieuws

Goorse patiënt vecht voor legale wietteelt in Hof van Twente

Een plek heeft ie er al voor, Bart Hissink uit Goor. Hij wil in de Hof van Twente legaal wiet kunnen verbouwen en houdt daar komende dinsdag in de informerende gemeenteraadsbijeenkomst een pleidooi voor.
De Gorenaar heeft niet-aangeboren hersenletsel (NAH) en heeft zelf veel baat bij het gebruik van wiet. Het werkt voor hem pijn-verzachtend.

Niet landelijk, dan lokaal

Hissink vecht al jaren voor de totale legalisatie van wietteelt en is ook al eerder in het nieuws geweest als één van de boegbeelden van de campagne 'Cannabis Aangenaam' die vorig jaar landelijke bekendheid kreeg.
Nu er op dat vlak nog weinig vooruitgang is geboekt wil hij proberen om legalisatie op lokaal niveau te bewerkstelligen. Dit naar aanleiding van recente ontwikkelingen in drie andere plaatsen in Nederland waar wietteelt voor medicinaal gebruik al is óf wordt gelegaliseerd.
In Tilburg is dat al zo. In Arnhem en Bergen op Zoom is de politiek voornemens daarmee in te stemmen. Hissink hoopt dat ook de gemeente Hof van Twente overstag gaat. "Ik heb daarover vier maanden geleden al gesproken met wethouder van Zwanenburg. Die toonde zich best van goede wil maar in de tussentijd is er niks gebeurd. Nu hoop ik, door in te spreken, het onderwerp echt op de agenda te krijgen."

Rallycrash

Bart Hissink raakte in mei van het jaar 2009 ernstig gewond tijdens een autorally in België. Daarin was hij navigator en crashte hij tijdens één van de klassementsproeven. Nadien bleek dat zijn hersenen onherstelbaar beschadigd zijn waardoor hij de rest van zijn leven met de gevolgen zal moeten leven.
Cannabis helpt hem naar eigen zeggen enorm in het dagelijks leven. "Ik heb daardoor niet zoveel chaos in mijn hoofd en voel me een stuk rustiger. Maar daarin sta ik niet alleen. Er zijn enorm veel mensen die baat hebben bij het gebruik van wiet. Daarom moet het wat mij betreft volledig uit de illegaliteit en is gedogen ook geen oplossing maar ik probeer nu eerst in mijn eigen gemeente wat voor elkaar te krijgen."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.