nieuws

Springpaardenfonds koopt springpaard Zenith terug

Jeroen Dubbeldam met Zenith
Jeroen Dubbeldam met Zenith
Het Springpaarden Fonds Nederland (SFN) heeft het eigen toppaard Zenith woensdag op een online veiling zelf teruggekocht. Dit heeft de directie van de organisatie laten weten.Â
In het belang van de aandeelhouders besloot SFN het laatste bod van 850.000 euro te plaatsen, om te voorkomen dat het paard onder de prijs van eigenaar zou veranderen.

Te lage opbrengst

"De directie stelt vast dat de verwachte waarde van dit paard, zoals vooraf was vastgesteld door experts, niet in overeenstemming was met de uitgebrachte biedingen'', aldus SFN in een verklaring. De directie gaat proberen via onderhandse verkoop wel het beoogde bedrag voor Zenith binnen te krijgen.

'Weinig belangstelling'

Directeur van het SFN, Jacob Melissen schrijft op Facebook: "Tijdens de veiling bleek er van Nederlandse zijde weinig of geen belangstelling te bestaan om paarden van dit uitzonderlijk hoge niveau voor de springsport te behouden. Daarmee wordt nogmaals het belang van een instelling als het Springpaarden Fonds Nederland onderstreept. Wij zijn onze aandeelhouders des te meer erkentelijk voor de steun die zij de afgelopen jaren aan de Nederlandse springsport hebben willen geven."

Jos Lansink

Ook Djumpsina, het paard dat werd uitgebracht door Gerco Schröder, ging onder de hamer. De schimmel werd gekocht door Jos Lansink uit Rossum. De merrie vertrekt voor 90.000 euro naar zijn stal. 
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.