nieuws

De Boer wint eerste wereldbekerwedstrijd in Las Vegas

Sophie de Boer
Sophie de Boer
Sophie de Boer heeft woensdag in Las Vegas (lokale tijd) de eerste wedstrijd van de wereldbeker veldrijden op haar naam geschreven.
De coureur uit Enschede was in de eindsprint sneller dan drievoudig winnares Katerina Nash uit Tsjechië en de Amerikaanse Katie Compton.

Na een eerste vluchtpoging van de Italiaanse Eva Lechner nam de Tsjechische Catharine Pendrel in de tweede ronde de koppositie over. Ze bouwde een voorsprong van ongeveer 15 seconden op een uitgedund pelotonnetje op. De mountainbikester werd teruggehaald door De Boer, Nash en Compton.
Zonder Pendrel, die het hoge tempo niet kon volhouden, zette het trio vaart naar de finish. Met name Compton maakte een sterke indruk. De Boer moest tot twee keer toe het antwoord schuldig blijven op een versnelling van de Amerikaanse, maar de 25-jarige Enschedese kwam in beide situaties op karakter terug. Met een fraaie eindsprint pakte De Boer haar tweede overwinning in een wereldbekerwedstrijd. Vorig jaar zegevierde ze in Hoogerheide.
"Heerlijk om op deze manier aan mijn seizoen te beginnen", liet De Boer opgetogen weten via Twitter. "De sfeer was geweldig. Vegas bedankt!"

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.