nieuws

Duo rooft Kruidvat-filialen Zwolle leeg, binnen een uur buit van bijna 5000 euro

Onder de Loep
Onder de Loep
Dat het een drukke zaterdag is, dat maakt deze twee mannen niet uit. Tussen het winkelend publiek lukt het ze om in twee Kruidvat-filialen in Zwolle voor 4600 euro aan cosmetica te stelen. Binnen een uur tijd.
De mannen bezoeken op zaterdag 23 juli eerst het filiaal aan de Diezerstraat. Een man met een zwarte sweater en een korte broek aan vult zijn mandje met alle dure cosmeticaproducten. Niet veel later komt zijn handlanger binnen. Een man met een roze shirt en een rugzak om.

1300 euro buit

Achter wandjes en in rijen waar even niemand staat wordt de rugzak volledig volgestopt met alle producten. Goed voor een waarde van 1300 euro. Die rugzak hebben ze vermoedelijk geprepareerd, want na een kleine tien minuten lopen ze de winkel uit. De alarmpoortjes, die normaal gesproken gaan loeien als je zonder te betalen naar buiten loopt, blijven stil.
Nog geen half uur later bezoeken ze het volgende Zwolse filiaal. Aan de Kleine A, nog geen 250 meter vanaf de Diezerstraat. Hier hanteren ze dezelfde werkwijze. De man met de zwarte sweater pakt alles uit de schappen, de man met roze shirt stopt het vervolgens in zijn rugzak.

3300 euro buit

In deze winkel stelen ze in een paar minuten tijd voor maar liefst 3300 euro aan cosmetica. En ook in deze winkel gaat het alarm niet af als ze met de volle rugzak naar buiten lopen.
Volgens de politie kan het bijna niet anders, of de mannen hebben na de eerste diefstal de inhoud van hun rugzak in de buurt achtergelaten. Mogelijk in een auto. De politie krijgt daar graag tips over.

Tips?

Ook als iemand de mannen herkent, bel dan de tiplijn via het gratis nummer 0800 – 6070. Anoniem reageren kan ook, bel dan Meld Misdaad Anoniem: 0800 – 7000 of via https://www.meldmisdaadanoniem.nl/melden/ 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.