nieuws

Hogeschool Windesheim krijgt beste beoordeling van studenten met functiebeperking

Hogeschool Windesheim in Zwolle
Hogeschool Windesheim in Zwolle © RTV Oost / Emiel Geerding
Hogeschool Windesheim in Zwolle staat op de eerste plaats in de categorie grote hogescholen wat betreft de begeleiding van studenten met een functiebeperking. Dat blijkt uit het jaarlijkse onderzoek van het Centrum Hoger Onderwijs Informatie, in opdracht van het Expertisecentrum handicap + studie.
De Zwolse hogeschool krijgt een gemiddelde score van 6,6. Het is voor het eerst dat de school een gunstiger beoordeling krijgt dan hogeschool Avans, die de ranglijst van de grote hogescholen drie jaar lang aanvoerde.

Tevreden studenten

Studenten van Windesheim zijn met name tevreden over de inzet en mogelijkheden van hulpmiddelen, het begrip en de begeleiding van docenten en andere medewerkers. "Daarnaast hebben we het afgelopen jaar ingezet op betere informatievoorziening", zegt Floor Alles, teamleider van het Studiesuccescentrum van Windesheim.
"Ook hebben we met de opleidingen gezocht naar alternatieve manieren van toetsen." Met middelbare scholen en mbo’s werden afspraken gemaakt over een betere overdracht van studenten met een functiebeperking.

Ruimte voor verbetering

Alles is trots op de eerste plaats, maar de gemiddelde score van 6,6 geeft volgens haar wel aan dat er nog veel winst te behalen is. "We willen studenten met een functieverbetering die bij ons komen studeren, nog beter helpen om goed in te stromen in het hoger onderwijs. Om de drempel te verlagen om hun beperking te melden, werken we bijvoorbeeld samen met andere onderwijsinstellingen aan nieuwe diensten en producten."
Studenten worden volgens Alles actief betrokken bij het evalueren en verbeteren van dat beleid. "En na een aantal jaren op de tweede plaats te hebben gestaan, is het resultaat in de ranglijst een mooie beloning voor alle inspanningen om deze doelgroep zo succesvol mogelijk te laten studeren." 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.