nieuws

Platform Twente Gezond moet regio gezonder maken

Twente Gezond start vandaag
Twente Gezond start vandaag
Twente heeft vanaf vandaag een eigen platform voor gezondheid: Twente Gezond. Bedrijven, onderwijsinstellingen en organisaties op het gebied van bijvoorbeeld zorg, gezondheid, welzijn of sport werken nauwer samen aan de gezondheid in de regio.
Twente is de vierde regio in Nederland die een dergelijk platform krijgt. Initiatiefnemer GGD Twente wil met het platform de gezondheid in Twente sneller verbeteren. "Daarbij hebben we het over gezondheid in de breedste zin van het woord. Ook wel "positieve gezondheid"."
Inmiddels zijn meer dan vijfentwintig organisaties aangesloten bij het platform. Vandaag ondertekenen ze een zogenoemde 'regionale pledge', een belofte. En daarmee is Twente na West Brabant, Groningen en Zuid Limburg het vierde Regionetwerk van Nederland.
Twente Gezond is geïnspireerd op het Nationaal Programma Preventie 'Alles is gezondheid'. De deelnemers delen bijeenkomsten, blogs, nieuwsbrieven en andere initiatieven en praktijkvoorbeelden waardoor de organisaties elkaar inspireren en versterken.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.