nieuws

Politieagent op de fiets achterhaalt scooterrijder in Enschede

Agent op de fiets achterhaalt scooterrijder
Agent op de fiets achterhaalt scooterrijder
Een politieagent heeft gisteren in Enschede geprobeerd op de fiets een vluchtende scooterrijder aan te houden. Op het moment dat de agent de achtervolging niet meer vol kon houden, kreeg hij hulp van collega's. De scooterrijder kon uiteindelijk aangehouden worden.
De bestuurder van de scooter trok op het Stationsplein de aandacht van de agent, die daar op dat moment fietste. Toen de agent de scooterrijder een stopteken gaf, reed de scooterrijder tegen het voorwiel van de politiefiets en ging er vandoor.
De agent ging er fietsend achteraan. Op basis van het kenteken ontdekte hij dat de scooter gestolen was. De achtervolging ging door een aantal straten. Bij de Prinsessentunnel werd de agent zo moe dat hij de achtervolging wilde staken, maar op dat moment kreeg hij assistentie van collega's in een auto. 
Die konden de scooterrijder de weg versperren, waarna de verdachte aangehouden kon worden. De 18-jarige man is voor onderzoek meegenomen naar het bureau. De man had harddrugs op zak. Hij wordt gehoord voor zowel heling van de scooter als bezit van harddrugs.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.