Schrijven kan therapeutisch werken voor ouders die hun kind verliezen of bij vroeggeboorte

Ouders die hun kindje tijdens de zwangerschap of kort na de geboorte verliezen gaan door een zware periode. Ook mensen die te maken krijgen met vroeggeboorte, ervaren verlies. Schrijven kan een uitweg bieden.

Wieneke Hofland van de 'Stichting Kusje voor' uit Zwartsluis en psycholoog Annemarie Klanderman hebben steun gehad aan het maken van een dagboek. "Een dagboek kan je beste vriend op een moment dat je zelf niet eens weet wat je woorden zijn, of wat je gevoel is." 

"Mijn zoon is vijf jaar geleden te vroeg geboren. Ik heb toen een dagboek bijgehouden en dat is nu een boek geworden. Voor mezelf, maar ook voor lotgenoten', aldus psycholoog Annemarie Klanderman. "Wij kregen de boodschap 'je gaat je kind verliezen' en dat moest ik van me afschrijven."

Stichting Kusje Voor

Ook voor Wieneke Hofland hielp het maken van een dagboek, en dat wil ze delen met lotgenoten. Daarom werkt ze nu aan een online webapplicatie waarbij ouders het verhaal kwijt kunnen. "Wij verloren vorig jaar onze dochter Hannah en toen ben ik zelf begonnen met schrijven. Een dagboek kan je helpen met je gedachten van je af zetten en tegelijkertijd eigen maken zodat je het onder ogen kunt komen."

Meer informatie op www.kusjevoor.nl. Het boek van Klanderman verschijnt over twee weken. 

Meer over dit onderwerp:
Verhalen
Deel dit artikel:

Reageren