nieuws

Tactus doet voor het eerst mee aan SocialRun; lopers dwars door Deventer

De SocialRun telt dit weekend meer dan vijfhonderd deelnemers, waaronder heel veel zorginstellingen. Verslavingszorginstelling Tactus doet dit jaar voor het eerst mee aan de SocialRun met een team van medewerkers en cliënten. Vanavond trokken de lopers door Deventer.
"Het doel van de SocialRun is om de stigma's rondom verslavingen en psychische aandoeningen te bespreken", zegt Jeannette Ooink van Tactus. "We willen laten zien dat de mensen die hulp krijgen bij Tactus ook gewoon mensen zijn."

Het doel

In totaal rent één loper in estafettevorm de afstand van bijna twee marathons. Iedere kilometer die een team aflegt, kan gesponsord worden. De opbrengsten hiervan gaan naar projecten die openheid stimuleren, waardoor vooroordelen over mensen met psychische aandoeningen verminderen.

Gezelligheid in busjes

Daphne Doorn is teamleider van de Tactusgroep en reist met een busje mee door Nederland om de estafettelopers op te pikken en af te zetten.
"De sfeer is gewoon heel goed", vertelt ze. "Iedereen vindt het hartstikke leuk om mee te doen. Dat het voor een goed doel is, is een hele mooie bijkomstigheid."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.