nieuws

Kavelkampeerders 17 dagen in de rij: "Wie het eerst komt, wie het eerst maalt"

Om je droomkavel te kunnen bemachtigen moet je er steeds meer voor over hebben. Voor een boskavel op het Prins Bernardpark bij Lonneker stonden zeventien dagen geleden al de eerste gegadigden.
Vandaag om 09:00 uur ging de verkoop van start. Het systeem "wie het eerst komt, wie het eerste maalt' wordt steeds populairder bij de uitgifte van bouwkavels.

Bedacht in Enschede

Het systeem vindt haar oorsprong in Enschede. Daar werd veertien jaar geleden bij de uitgifte van kavel in Roombeek voor het eerst dit systeem geïntroduceerd. "Het systeem van loting vonden veel mensen oneerlijk. Toen is dit systeem ontwikkeld", zegt Joep van Aken, projectleider van het Prins Bernardpark.
Het systeem krijgt landelijke navolging, met als gevolg dat rijen mensen in slaapzakken voor makelaarskantoren en gemeentehuizen slapen. De eerste die zijn droomkavel op het Prins Bernardpark mocht uitkiezen is René Gortemaker uit Glane. Hij heeft daarvoor zeventien dagen in een kleine caravan op de geïmproviseerde camping van het terrein van ADT Twente gestaan.

Vakantie in Zuid-Frankrijk laten schieten

Bjorn Staverman uit Oldenzaal heeft zelfs zijn vakantie naar Zuid-Frankrijk laten schieten om zijn droomkavel te bemachtigen. "We wilden eerst twee dagen eerder van vakantie terugkomen, maar toen wij hoorden dat er al mensen met een caravan stonden zijn we in plaats daarvan direct in Enschede gaan staan".
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.