nieuws

Bijenvereniging Kampen geen bejaardenclub meer

Ze worden ook wel eens bejaardenclubs genoemd, de bijenverenigingen. Maar in Kampen wilden ze voorkomen dat uitsluitend grijze heren en dames met de bijen in de weer waren. Daarom zijn ze dit voorjaar op pad gegaan langs de scholen om jonge imkers te werven, want: "Zonder de bijen is er geen leven op aarde mogelijk", aldus de Kampense imkers.
Inmiddels zijn er een aantal jonge imkers actief in- en rondom Kampen, onder toeziend oog van de ervaren imkers. Een van hen is Geesje van der Spek. Ze is al zo bevangen door het bijenvirus, dat ze ook een eigen bedrijfje heeft opgericht waarmee ze haar honing verkoopt. Ze hoopt dan ook in de toekomst haar eigen bedrijf uit te breiden. 

Liefde voor de natuur

De bijenhouders delen allemaal de liefde voor de natuur. Het houden van bijen is niet iets wat je zomaar leert. Er gaat een hele cursus aan vooraf. "Maar het meeste leer je in de praktijk, door met de bijen en de natuur bezig te zijn."
Iedere week komen de jonge imkers bijeen, gehuld in een beschermd pak en met een rook-blaaspijp in hun mond, waarmee ze rook blazen over de bijen. "We verdoven ze daarmee een beetje, waardoor het veiliger is om de bijenkast te openen."
Kijk de video hiernaast om de jonge imkers aan het werk te zien.
Meer zien van Mooi Overijssel? Ga dan naar onze Facebookpagina of bekijk het archief met meer dan 4500 video's op www.mooioverijssel.nl! 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.