nieuws

Honderden zonnebloemen in Beckum

Al acht jaar heeft Truus Kamphuis een prachtig zonnebloemveld voor haar woning. In eerste instantie was het bedoeld voor één jaartje, maar dat liep net even iets anders.
Aan mensen uit de buurt uitleggen waar ze woont is voor Truus gemakkelijk. "Bij het zonnebloemenveld in Beckum zeg ik dan". Ria is vrijwilliger bij Stichting Zonnebloem, afdeling Beckum. Het terrein voor haar woning kwam na een brand braak te liggen, waarop ze een paar jaar later besloot mee te doen aan een landelijke actie van Stichting Zonnebloem.

Nationale Ziekendag

De Stichting deelde toen zonnebloempitten uit aan de vrijwilligers, om de zonnebloemen vervolgens op Nationale Ziekendag te overhandigen aan mensen met een ernstige en/of chronische ziekte. Na een kort overleg met haar man besloten ze het braakliggende terrein om te toveren tot een zonnebloemveld.

Goed doel

Zo gezegd zo gedaan en met een beetje hulp van een aantal bekenden werd het veld gerealiseerd. Het jaar daarop besloot Truus weer zonnebloempitten te zaaien, maar nu met een ander doel: het plukken van zonnebloemen. Voor een klein bedrag kunnen voorbijgangers een bosje meenemen en de opbrengst is voor de afdeling Beckum van de Zonnebloem. Met de opbrengst kan de Stichting weer activiteiten organiseren voor deelnemers van de Zonnebloem.
Meer zien van Mooi Overijssel? Kijk dan op onze website voor meer dan 4500 mooie video's!

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.