nieuws

Arnoud Nijhuis en Jennette Jansen over Paralympics: "Fantastisch om mee te maken"

Ze zijn weer thuis na "kei- en keihard strijden op de Paralympics in Rio de Janeiro" aldus vicepremier Lodewijk Asscher gister in zijn toespraak.  Wielrenner Arnoud Nijhuis uit Balkbrug en handbiker Jennette Jansen uit Westerhaar hebben twee weken alles gegeven mét resultaat, twee bronzen medailles en een zilveren medaille.
Gisteren waren alle medaillewinnaars van de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro gehuldigd in Den Haag. Daarna werden ze bij Paleis Noordeinde verwelkomd door koning Willem-Alexander en prinses Margriet. "Het was heel bijzonder, toen ik eenmaal binnen was kreeg ik echt kippenvel. Een selfie maken met de koning zat er helaas niet in", aldus Jennette. 

Medailles

De paralympische ploeg pakte in Rio 62 medailles: 17 keer goud, 19 keer zilver en 26 keer brons. Daarmee werd Nederland zevende in het medailleklassement. Arnoud mocht twee keer op het olympisch podium staan, hij won een zilveren en een bronzen medaille. Jennette haalde brons op het onderdeel handbiken. De medailles van de Paralympiërs zijn wel aangepast voor sporters met een handicap, zo zijn ze gegraveerd in braille en maken ze geluid. 

Trots

Arnoud mocht dit jaar voor het eerst naar de Paralympics en haalde zijn eerste Paralympische medaille,"De eerste medaille op de spelen ooit, geweldig!", aldus Arnoud. Voor Jennette waren het de zesde spelen, maar de eerste keer als handbiker. De aanloop naar de Paralympics waren voor haar niet makkelijk, ze heeft nierstenen gehad en haar pols gebroken en kon daardoor niet veel trainen, "Ik ben hartstikke trots dat ik überhaupt de spelen heb gehaald", aldus Jennette. 
Arnoud werd dinsdag in Balkbrug verwelkomd met een eigen Arnoud Heineken House en Jennette wordt zaterdag gehuldigd in Westerhaar. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.