FC Utrecht schakelt FC Twente uit in eerste ronde KNVB-beker

FC Twente heeft de eerste ronde van de KNVB-beker niet overleefd. De ploeg van trainer Rene Hake was lange tijd gewaagd aan FC Utrecht maar moest in de slotfase toch de overwinning aan de bezoekers laten. Het werd 1-3.
De thuisploeg nam het initiatief in het begin van het duel en kreeg ook de eerste kans via Unal, maar de kopbal van de spits werd over het doel getikt door doelman Ruiter. Toch was het aan de andere kant raak na een ruim kwartier. Barazite haalde uit van afstand en zijn schot werd van richting veranderd door Zivkovic, waardoor doelman Marsman kansloos was. Vrijwel direct daarna was het bijna gelijk toen Yeboah op het Utrechtse doel vuurde, maar dankzij een knappe reflex kon Ruiter redden.
Tien minuten na rust kwamen de gastheren wel langszij. Een vrije trap van Yeboah werd gekraakt door de muur en de rebound viel voor de voeten van Unal, die wel raad wist met het buitenkansje. Daarna werden de bezoekers weer wat beter en waren veelal gevaarlijk vanuit de counter. Eerst miste Ludwig nog een niet te missen kans, maar even later was het vlak voor tijd dan toch raak voor de Utrechters. Haller kon vanaf rechts opstomen en schoot verwoestend hoog raak. In de slotseconde wist Zivkovic nog voor de 1-3 te zorgen.