nieuws

Herman Finkers benoemd tot ereburger van Overijssel

Herman Finkers kreeg vanavond niet alleen de eerste Overijsselse Oeuvre Award ooit, maar werd ook door de provincie benoemd tot Ereburger van Overijssel. Finkers was overdonderd en voelde zich 'zeer vereerd'.
Herman Finkers is de vijfde persoon die die uitzonderlijke titel ten deel valt. Onder meer oud-Commissaris van de Koningin Jan Hendrikx en Geert Jansen gingen hem voor, evenals Theoloog en communicatie-wetenschapper Anne van der Meiden.
Herman Finkers kreeg de eretitel van Commissaris van de Koning Ank Bijleveld tijdens de uitreiking van de Cultuurprijs en Oeuvre Award in Odeon in Zwolle. Bijleveld roemde Finkers voor zijn maatschappelijke betrokkenheid. 
"Herman is veel meer dan de grappenmaker. Hij is ook ambassadeur met z'n persoonlijkheid. Een boegbeeld. Gedeputeerde Staten heeft in overleg met Provinciale Staten besloten dat hij ereburger van Overijssel wordt.

Twentse taal

Hij wordt niet alleen geroemd om zijn werk en carrière als cabaretier, schrijver, liedjesmaker en dichter, maar ook om zijn inspanningen om de Twentse taal levend te houden en zijn betrokkenheid bij de samenleving en het maatschappelijk debat. Zo heeft Finkers zich intensief gemengd in het behoud van de natuur toen de Luchtmachtbasis Twenthe ophield te bestaan.
Ook keerde hij zich openlijk tegen injectie van afvalwater in Twentse bodem door de NAM.
TV Oost zendt vrijdagavond 23 september om 22.00 uur een uitgebreide samenvatting uit van de Cultuurprijs Overijssel. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.