nieuws

Coffeeshop Het Binnenhof in Zwolle hoopt dat legale wietteelt er komt

"Liever nu dan morgen." Edwin Regterschot van Coffeeshop Het Binnenhof in Zwolle hoopt dat het niet lang meer duurt voordat gereguleerde wietteelt in Nederland toegestaan wordt.Â
Een meerderheid van de Tweede Kamerleden steunt een wetsvoorstel van D66 dat hennepkweek onder controle van de overheid mogelijk maakt. 

'Gewoon normaal inkopen'
"Het belangrijkste is voor ons dat het uit de illegaliteit is en dat wij als coffeeshop gewoon normaal onze spullen in kunnen kopen bij iemand die het recht heeft om te kweken", vertelt Regterschot. 
"Als je iemand het recht geeft om te kweken, dan kan die man zijn tijd er voor nemen. Dan hoeft hij zich niet te haasten, dan krijg je een beter product." 

'Een schimmig circuit'
Regterschot: "Het is nog steeds een schimmig circuit. Niemand weet eigenlijk hoe het gaat, het gebeurt. Het komt via de achterdeur binnen, het gaat via de voordeur er weer uit."  

"Je moet het ergens kopen, die persoon betaalt daar geen belasting over, die betaalt zijn stroom misschien niet of zijn water niet. Wij betalen gewoon netjes onze belasting, zoals het hoort. Als de andere partij dat ook zou doen, dan kan het alleen maar beter worden."

'Product wordt beter'
De medewerker van de Zwolse coffeeshop ziet alleen maar voordelen van legale wietteelt: "Het product wordt beter, je hebt een betere kijk op het product, je weet waar het vandaan komt, je kent het zaadje, je kent de plant, je kent de oogst."
"Het is 100 procent biologisch, dat is nu nog iets waar je geen controle over hebt." 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.