Dalfsen wint goud in Europese groencompetitie Entente Florale; zilver voor Ootmarsum

Dalfsen heeft goud gewonnen op de Entente Florale Europe. Dat werd vrijdagavond bekendgemaakt tijdens de awardavond van de Europese groencompetitie in het Tsjechische Brno. Ootmarsum won zilver.

"Wij zijn ontzettend blij en trots", laat wethouder Maurits von Martels weten vanuit Tsjechië. "Heel Dalfsen stond achter onze deelname en de bewoners hebben ervoor gezorgd dat onze gemeente zich zo kon presenteren." Dalfsen won in de categorie Kleine Steden. Dalfsen hoopt dat door de uitverkiezing meer toeristen naar het Vechtdal komen. 


Ootmarsum

Ootmarsum behaalde zilver in de categorie dorpen. De deelnemers werden beoordeeld op tien hoofdcategorieën, waaronder: leefmilieu, landschap, beplanting, beheer en onderhoud en toerisme en recreatie. 


Wethouder Loes Stokkelaar van de gemeente Dinkelland is enorm trots op Ootmarsum: “Meedoen aan de Europese verkiezing van Groenste Stad is een onvergetelijke ervaring. Vele vrijwilligers en de mensen van ‘Stichting Natuur en Milieu Ootmarsum’ hebben zich al die tijd zo enorm ingezet voor Ootmarsum, dat zij deze prijs als geen ander verdienen. Het is dan ook fijn dat de stichting tijdens deze avond een speciaal erkenningsoorkonde mocht ontvangen voor hun bijzondere bijdrage.

Ook maak ik complimenten aan alle inwoners die hun steentje hebben bijgedragen aan de openbare ruimte. Dit is geen resultaat van het laatste jaar, maar van jarenlang zorgvuldig en beheer van onze mooie gemeente.”

Meerdere certificaten
Overigens is het niet zo dat er maar een stad of dorp met een gouden, zilveren of bronzen certificaat naar huis gaat. Op basis van het puntenaantal wordt een gouden, een zilveren of een bronzen certificaat toegekend.

Meer over dit onderwerp:
Dalfsen Ootmarsum Entente Florale Europe Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren