nieuws

Snelbussen van Ommen naar Deltion College Zwolle moeten drukte op station verminderen

NS-station Zwolle
NS-station Zwolle
Rechtstreeks van Ommen naar het Deltion College in Zwolle. Vanaf maandag is het mogelijk: Arriva zet dan namelijk snelbussen in. Voordeel is dat leerlingen sneller op school zijn, maar ook dat het in de trein naar en op het station van Zwolle een stukje minder druk is.
Eerder deze maand werd duidelijk dat 's ochtends onveilige situaties ontstaan door de drukt op het station van Zwolle. Daarom moeten maatregelen genomen worden, zei een woordvoerder van vervoerder Syntus toen. De snelbussen die Arriva vanuit Ommen in gaat zetten moeten de druk op het station een stukje gaan verlichten.

'Meeste leerlingen stappen om tien voor acht in'

De bussen rijden maandag tot en met vrijdag en vertrekken om tien voor acht 's ochtends, vanaf het station in Ommen. Volgens Arriva is dat het moment dat de meeste leerlingen instappen voor de reis naar school. Door de snelbussen op dezelfde tijd te laten vertrekken zijn de leerlingen op tijd op school voor de eerste les.
De snelbussen zijn een tijdelijke maatregel, laat de provincie weten. Vanaf december wordt in de nieuwe dienstregeling van Syntus de inzet van extra bussen in de ochtendspits opgenomen. Die bussen zullen vanuit Ommen naar Deltion en Landstede in Zwolle rijden.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.