nieuws

Ook Oldenzaal naar de rechter vanwege afvalwaterinjectie NAM

Verontreinigd afvalwater in bodem Twente
Verontreinigd afvalwater in bodem Twente
Ook Oldenzaal stapt naar de rechter om het besluit aan te vechten van de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM), om weer te beginnen met de injectie van afvalwater in lege Twentse gasvelden. De gemeente sluit zich aan bij Dinkelland en Tubbergen, die eerder deze week al besloten naar de rechter te stappen.
Het college heeft besloten bij de minister Kamp van Economische Zaken bezwaar aan te tekenen tegen de besluiten waarmee toestemming is gegeven voor de ingebruikname van de gerepareerde transportleidingen. Daarna stapt Oldenzaal dus ook naar de rechter, om het besluit te laten schorsen.

'Injecties opschorten'

Burgemeester en wethouders vinden dat de injecties opgeschort moeten worden tot het herafwegingsonderzoek naar alternatieven voor de afvalwaterinjecties is afgerond. Dat rapport moet eind dit jaar klaar zijn. Volgens het college was dat door minister Kamp ook toegezegd aan de Tweede Kamer.
Afgelopen zaterdag is de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) opnieuw begonnen met de olieproductie in Schoonebeek, waardoor er weer afvalwater in de voormalige gasvelden in Twente terechtkomt. De productie was eerder stilgelegd na een lek in een transportleiding in Holtheme bij Hardenberg.
De gemeenten verwachten dat binnen enkele weken de zitting zal plaatsvinden.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.