nieuws

Luid applaus en staande ovatie bij afscheid burgemeester Jon Hermans van Almelo

Een staande ovatie en luid applaus. Dat kreeg oud-burgemeester Jon Hermans van Almelo vanmiddag bij haar afscheid van de stad.Â
Hermans heeft haar functie als burgemeester neergelegd en nam vandaag officieel afscheid van de gemeente. De middag begon met een formeel gedeelte in de raadszaal, waarbij onder meer de ambtsketen en voorzittershamer zijn overgedragen. 
Daarna stond een stadsmaaltijd gepland met en door inwoners van de stad. Achthonderd inwoners van de stad en vele andere genodigden kwamen daarvoor naar het Indië-terrein waar een 'eenvoudige maaltijd' met de oud-burgemeester was georganiseerd. 

Gelukkig

Hermans wilde op deze manier graag persoonlijk afscheid nemen van de Almeloërs en liep langs de tafels om met de inwoners nog een laatste keer in gesprek te gaan. "Duizend Almeloërs die hier samen eten, je maakt me niet gelukkiger dan nu", zei Hermans. 
Er waren vandaag veel lovende woorden voor Hermans, die onder meer in de toespraken geroemd werd om haar passie en compassie. "Daar word je verlegen van", reageerde de oud-burgemeester. 

Oud-Beijerland

Hermans begon eind 2009 als burgemeester van Almelo. Een jaar geleden gaf ze aan om persoonlijke redenen geen tweede termijn te willen. Ze bleef daarna nog wel even als waarnemend burgemeester zodat er voor de gemeenteraad tijd was om een opvolger te vinden.
Deze week werd bekend dat Hermans hierna aan de slag gaat als waarnemend burgemeester van de gemeente Oud-Beijerland, bij Rotterdam. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.