Brock-Madsen vraagteken bij PEC Zwolle voor duel met Ajax

Het is onzeker of Nicolai Brock-Madsen zaterdag in actie kan komen voor PEC Zwolle in de uitwedstrijd tegen Ajax. De Deense spits, die woensdag nog tweemaal scoorde in het bekerduel met DVS'33, heeft last van zijn bovenbeen.

Trainer Ron Jans kans wel weer beschikken over Ryan Thomas, die is hersteld van zijn bovenbeenblessure. Stef Nijland is nog niet fit en ontbreekt in de wedstrijdselectie, net als de langdurig uitgeschakelde Rick Dekker.


Zege in bekertoernooi
PEC Zwolle is de hekkensluiter van de eredivisie en wist in de competitie nog geen wedstrijd te winnen, maar boekte deze week tegen DVS'33 uit Ermelo wel een 4-1 zege in het bekertoernooi.

Hoewel dat slechts tegen een amateurclub was, deed het PEC Zwolle toch goed. "Je word niet meer wakker met een ontevreden en teleurgesteld gevoel, maar je staat weer op met een positief gevoel", merkte trainer Ron Jans.

"PEC staat te laag"
Al beseft ook Jans dat het lastig zal worden om dat goede gevoel vast te houden in Amsterdam. "We staan achttiende en zij zijn de laatste zes jaar vier keer kampioen geworden", weet Jans. "Als Ajax wint is dat normaal, maar wij gaan voor elk ander resultaat. Ik vind dat we te laag staan, maar dat moeten we wel gaan bewijzen."

Het duel in de Amsterdam Arena begint zaterdag om 19.45 en is te volgen via Radio Oost.

Meer over dit onderwerp:
PEC Zwolle Betaald voetbal Voetbal Sport
Deel dit artikel: