nieuws

Stop Afvalwater stapt naar de rechter vanwege hervatten lozingen NAM

Stop Afvalwater trekt ten strijde tegen de NAM
Stop Afvalwater trekt ten strijde tegen de NAM
In navolging van de Provincie Overijssel maakt ook de stichting Stop Afvalwater Twente de stap naar de rechter.
"We gaan in een voorlopige voorziening aan de rechter vragen om de hervatting van de afvalwaterinjecties in N.O. Twente onmiddellijk te stoppen", aldus Freddy Mensink, woordvoerder van de stichting. "De NAM heeft laten zien dat ze lak hebben aan de bevolking hier en aan de democratie, door een nadrukkelijk verzoek van de hele Tweede Kamer naast zich neer te leggen. Onfatsoenlijk, gênant en onverantwoord", aldus het burgerinitiatief.
"In onze ogen is er sprake van lozing in plaats van opslag van het afvalwater, het is namelijk absoluut niet terug te winnen. Ook willen wij de nieuwe injectiemethode, de zgn. pijp-in-pijp-constructie, aan de kaak stellen, waardoor over een veel langere termijn geïnjecteerd moet worden om al het afvalwater in de toekomst in Twente te kunnen lozen."
"Daarnaast is er sprake van een afwijking van de afvalwaterhandeling ten opzichte van de vergunning en het volledig ontbreken van maatschappelijk draagvlak in Twente. Meer dan 30.000 mensen zetten hun handtekening onder de petitie tegen het injecteren. Daarmee vertegenwoordigt onze stichting meer dan 90% van alle stemgerechtigde inwoners in het betrokken gebied", aldus Mensink.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.