nieuws

Enige reden waarom Guido Weijers nog in Nijverdal komt: Twentse krentewegge

Guido en zijn krentewegge
Guido en zijn krentewegge
De enige reden waarom cabaretier Guido Weijers nog naar Nijverdal komt met zijn voorstelling: de Twentse krentewegge die hij na afloop krijgt.
Dat zei hij in een uitzending van 'Smaakt naar meer', de nabeschouwing van Heel Holland Bakt op woensdagavond. Guido was gevraagd om zelf iets te bakken en mee te nemen.

Enige reden

"Ik wilde dit bakken omdat ik al vijftien jaar lang in een theatertje speel in Nijverdal en daar krijg ik na afloop geen bos bloemen, maar daar krijg ik een krentewegge. En dat is eigenlijk ook de enige reden waarom ik daar nog speel. Dat zaaltje zelf is niet zo, met 250 mensen, mwoah.. Maar na afloop krijg ik dit!" 
De cabaretier moest toegeven dat hij zelf een afbak-stokbrood laat verbranden en daarom had hij de hulp ingeschakeld van de bakker bij hem om de hoek in Boxmeer.

Bellen met de bakker

De bakker heeft gebeld met een bakker uit Twente voor het recept (die hij overigens niet kon verstaan) en met hulp van Guido hebben ze een krentewegge gebakken.
Een van de andere gasten in het programma, Meesterbakker Peter Bienefeldt, was wel kritisch op het baksel van Weijers. "Als je een echte krentewegge wil maken, dan moet er meer vulling in. Maar de smaak is wel perfect." 
Leven in Nijverdal deelde het fragment op hun facebookpagina.
Het bewijs dat Guido echt zelf in de keuken heeft gestaan:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.