nieuws

Overijssels ereburger Herman Finkers krijgt rode beuk in Beuningen

Rode beuk voor ereburger Herman Finkers
Rode beuk voor ereburger Herman Finkers
Kersvers Overijssels ereburger Herman Finkers heeft vandaag een rode beuk gekregen van de gemeente Losser. De boom is geplant aan de oever van de Dinkel in de woonplaats van Finkers, Beuningen.Â
Afgelopen donderdag is Finkers door de provincie benoemd tot Ereburger van Overijssel. Een zeldzame eretitel; slechts vier anderen gingen hem voor. Finkers kreeg de titel op de avond dat hij ook een Oeuvre Award won tijdens de uitreiking van de Overijsselse Cultuurprijs. 
Commissaris van de Koning Ank Bijleveld zei die avond: "Herman is veel meer dan de grappenmaker. Hij is ook ambassadeur met z'n persoonlijkheid. Een boegbeeld." Finkers zet zich bijvoorbeeld al jaren in voor het levend houden van de Twentse taal. 

Trots

Ook de gemeente Losser wilde Finkers graag in het zonnetje zetten. Burgemeester Sijbom van Losser: "De Beuningers en het college van B&W zijn ontzettend trots om Herman Finkers als ereburger in hun midden te hebben."
"Om dit nog eens extra luister bij te zetten en om ons er steeds aan te herinneren, schenken we Herman een prachtige boom die geplant wordt in zijn woonplaats."
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.