nieuws

Van der Most blaast Koperen Hoogte nieuw leven in met visrestaurant en maritiem museum

Hotel-restaurant De Koperen Hoogte in De Lichtmis
Hotel-restaurant De Koperen Hoogte in De Lichtmis
Ondernemer Hennie van der Most investeerde ruim een miljoen euro om de Koperen Hoogte in De Lichtmis weer klaar te maken voor de toekomst. Volgende week vrijdag opent visrestaurant Fresh Fish Corner zijn deuren.
Ook krijgt de toren een maritiem museum. Een onbekende kant van de bekende ondernemer is dat hij een groot verzamelaar is van onder meer oude kanonnen, delen van wrakken, schilderijen, boegbeelden, kompassen, sturen en touwwerk.
Een groot deel van zijn collectie brengt hij onder in het souterrain van de toren dat een nautisch museum wordt. "Het is het enige museum in Nederland waar je de stukken ook kan kopen", zegt Van der Most.

Koperen Hoogte
Dit jaar nam Van der Most het onderste deel van de toren weer onder zijn hoede.
Begin vorig jaar stootte hij een deel af en liet hij een oud-personeelslid een brasserie runnen. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan en Van der Most besloot het zelf weer te gaan doen.

Onderkant

Van der Most broedde lang op onderscheidende plannen voor de onderkant van de toren en zijn hotel met zeventien kamers. De topondernemer investeerde ruim een miljoen euro om de voormalige watertoren als betaalbaar alternatief te presenteren.
Vanaf 16 oktober is ook het nieuwe all-in buffetrestaurant en all-in Gourmet restaurant in de onderkant van de toren in bedrijf. De verbouwingswerkzaamheden op de begane grond zijn nu nog in volle gang. Vanaf 30 oktober is er elke zondag een open huis van 10.00 tot 17.00 uur.

Draaiende top

Ook in de top van de 5.000 vierkante meter grote Koperen Hoogte verandert er het nodige. De top van de oude watertoren blijft in handen van Gisèle en Alan Pearson, die restaurant La Tour runnen. Ze huren de draaiende top van Van der Most.
Daarnaast openen ze een Steaks & More-restaurant, met een private dining op de zestiende etage.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.