nieuws

Bouw azc Hardenberg bijna voltooid: 8 oktober open dag

Plattegrond van locatie AZC Hardenberg
Plattegrond van locatie AZC Hardenberg
Het asielzoekerscentrum aan de Jachthuisweg in Hardenberg is bijna voltooid en klaar om asielzoekers te ontvangen. Op 8 oktober kunnen belangstellenden tussen 11:00 en 15:00 uur een kijken nemen tijden de open dag in het azc Hardenberg.
In het azc is plek voor zevenhonderd asielzoekers. Er zijn vijftig bufferplekken. De eerste asielzoekers zullen in de tweede helft van oktober 2016 aankomen in Hardenberg. Het azc blijft vijf jaar gevestigd in Hardenberg en kan daarna eenmalig worden verlengd voor nog eens vijf jaar.

Minder asielzoekers
De laatste tijd komt er een aanzienlijk lager aantal asielzoekers naar Nederland. Dat betekent dat er minder asielzoekerscentra nodig zijn om alle vluchtelingen onderdak te geven. Het azc in Hardenberg is dan ook bedoeld als opvang als er weer een onverwachte toename komt, zoals eind 2015.
Belangstellenden kunnen 8 oktober een kijkje komen nemen aan de Jachthuisweg 6D in Hardenberg. Er wordt uitleg gegeven over wat er in het centrum wordt gedaan en er zijn rondleidingen door het azc.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.