nieuws

Kermisviering tussen de botsautootjes in Oldenzaal

Op de najaarskermis in Oldenzaal is vandaag voor het eerst een kermisviering gehouden. De mis was op de baan van de botsautootjes op de Ganzenmarkt.
Enkele tientallen mensen kwamen vanmorgen op de mis af, die als thema 'ontmoeting' had. Voor de kinderen was er de mogelijkheid om te knutselen, ook zong een koor. 
Volgens pastor Maroesjka Sleegers waren er veel positieve reacties op de mis. Ze was op het idee gekomen door haar zoon, die in Brabant woont. In die regio is de kermisviering gebruikelijk. Sleegers vond het een leuk idee en besloot het ook in Oldenzaal te doen. 

Eeuwenoud gebruik

Hoewel de kermisviering voor het eerst in Oldenzaal gehouden werd, is het al een eeuwenoude traditie. Vroeger werd op de verjaardag van de kerk een processie en een groot feest gehouden met bijbehorende handel en vermaak. Daaruit is de kermis ontstaan.
Pastor Maroesjka Sleegers kreeg veel positieve reacties. "Er waren mensen die uit de basiliek kwamen en vroegen waarom ze niet uit de basiliek naar de kermis-mis waren gestuurd." De pastor is van plan om volgend jaar weer zo'n mis te houden.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.