nieuws

Eerste snelbus van Ommen naar Deltion College om drukte in Zwolle tegen te gaan

In Ommen is vanmorgen bij het station de eerste snelbus vertrokken die leerlingen rechtstreeks naar het Deltion College in Zwolle brengt. Voordeel voor de studenten is dat het sneller is dan de trein, maar ook dat ze de drukte op het station in Zwolle ontlopen. De eerste rit ging niet zoals gepland. De bus was te laat.
Het is al jaren een probleem, de drukte op het busstation in Zwolle in de ochtendspits, maar dit schooljaar is het zó druk dat de veiligheid van de passagiers in het geding is. 

Nog lang niet vol

Dus moesten vervoerders Arriva en Syntus met een oplossing komen en dat is de snelbus geworden. Vanmorgen om 07.50 uur vertrok de bus voor het eerst. Zo'n twintig studenten stapten in waarmee de bus lang niet vol zat. De gebruikers zagen wel de voordelen van de bus die hen direct voor het Deltion College afzet.
"Normaal doe ik er een uur en tien minuten over", zegt een meisje. "En het is altijd heel druk op het station in Zwolle. Dan moet je vaak twee of drie bussen wachten voor je mee kan." Als het goed is, brengt de snelbus haar in een half uur van Ommen naar het Deltion College. Dat lukte vanmorgen echter niet.

Eellebogenwerk

En niet alleen leerlingen pakten de trein, ook een docent stapte vanmorgen in. "Dit zou een goede oplossing moeten zijn. In Zwolle is het heel druk, chaotisch. Het is daar proppen en ellebogenwerk." 
De snelbus is een proef. Tot de herfstvakantie zal de bus blijven rijden. Daarna volgt een evaluatie. De kans is groot dat de bus de komende dagen voller zit, omdat niet alle scholieren van het Deltion wisten van het bestaan van de bus. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.