nieuws

Politie gaat intensief controleren op N36 vanwege vele ongelukken

Politie gaat intensief controleren op N36
Politie gaat intensief controleren op N36
De politie gaat intensief controleren op de N36, de provinciale weg tussen Ommen en Wierden. Met extra verkeerscontroles hoopt de politie dat weggebruikers zich meer aan de regels gaan houden, zodat er minder ongelukken gebeuren.
De N36 is een tweebaansweg waarop de laatste jaren veel ongelukken zijn gebeurd. Bij de meeste ongelukken op die weg kwam een automobilist met zijn auto op de andere weghelft terecht.
Volgens de politie komt dat doordat veel bestuurders met andere zaken bezig zijn in het verkeer dan met autorijden. "Je moet dan denken aan afleiding in het verkeer als niet handsfree bellen of appen met een smartphone," zegt coördinator Ben Steinmeijer van het team Verkeer.

Controles zijn lastig

Volgens hem is de N36 een moeilijke weg voor de politie om te controleren. "Dat ligt onder andere aan de infrastructuur van deze weg en de verkeersintensiteit van 22.000 voertuigen per dag. We gaan dan ook samen met de wegbeheerder zoeken naar een oplossing om de weg zelf veiliger te maken."
De politie gaat zowel opvallend als onopvallend controleren op de N36. "De calculerende overtreder die gebruikt maakt van deze weg en op dat moment geen opvallende politievoertuig ziet is dus nu alvast gewaarschuwd", aldus Steinmeijer.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.