nieuws

Voetbalsters FC Twente winnen ruim bij PSV, PEC Zwolle-dames onderuit

Ellen Jansen
Ellen Jansen
De voetbalsters van FC Twente hebben zichzelf een goede dienst bewezen door PSV met ruime cijfers te verslaan. De ploeg van Tommy Stroot won in Eindhoven eenvoudig met 2-5. De dames van PEC wisten niet te stunten tegen koploper ADO Den Haag, 0-1.
Twente begon niet goed aan het duel tegen PSV want het kreeg al snel een strafschop tegen. Deze was echter niet besteed aan Myrthe Moorrees. Aan de overkant was het even later wel raak via Ellen Jansen, 0-1. Dankzij een treffer van Renate Jansen kon Twente met een comfortabele 0-2 de kleedkamer opzoeken. Tien minuten na rust gooide Ellen Jansen de wedstrijd definitief in het slot.
Lineth Beerensteyn maakte er 0-4 van en namens PSV deed Vanessa Susanna nog iets terug. Tegen het einde van de wedstrijd zorgde Lucie Akkerman met een eigen doelpunt voor de 1-5 en Susanna verzorgde namens PSV het slotakkoord, 2-5. 

PEC Zwolle verliest nipt

De dames van PEC Zwolle blijven puntloos na deze speelronde. De voetbalsters konden in eigen huis lange tijd gelijke tred houden met koploper ADO Den Haag maar konden uiteindelijk niet voor een verrassing zorgen. Een kwartier voor tijd kwam de enige treffer van de wedstrijd van Victoria Pelova, 0-1.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.