nieuws

Kentekenparkeren mag in Zwolle, maar ook het ouderwetse kaartje en de parkeermeter mag

Parkeren kan in Zwolle nog met het kaartje en de parkeermeter
Parkeren kan in Zwolle nog met het kaartje en de parkeermeter
Liefhebbers van de ouderwetse parkeermeter en het bonnetje achter de voorruit kunnen nog even in Zwolle hun hart ophalen. De Zwolse automaten kunnen nog zeker een jaar blijven staan, maar ook het kentekenparkeren is legitiem en de overheid mag bestuurders beboeten die geen kenteken hebben ingevoerd.
Volgens de rechter is er niets mis met kentekenparkeren en zal de overheid toestemming hebben om bestuurders te beboeten als het kenteken niet doorgegeven is, zo schrijft De Stentor. Volgend jaar zal de gemeente werken met scanauto’s, die de kentekens controleren en kijken of er wel of niet betaald is.
Dan is het niet meer mogelijk om met het traditionele papieren bonnetje te werken, omdat de auto's dan niet de betaling kunnen controleren. De scanauto’s maken onderdeel uit van de bezuiniging binnen het parkeerbeleid: de controleurs op vier wielen zijn goedkoper dan controleurs te voet. Dat scheelt de gemeente op jaarbasis een ton.
D66, CDA en Swollwacht voerden eerder een motie in om parkeren met het papieren bonnetje nog een tijd te houden. Die motie werd goedgekeurd, waardoor mensen tot 1 juli 2017 op die manier nog mogen parkeren in Zwolle.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.