nieuws

Excelsior'31 verslaat in eigen huis koploper ACV

Hakim Ezafzafi zorgt voor de winnende treffer
Hakim Ezafzafi zorgt voor de winnende treffer
Excelsior'31 heeft zichzelf een goede dienst bewezen door in eigen huis een verdiende overwinning te boeken. Tegen koploper ACV maakte de ploeg van Peter Wesselink het zichzelf nog lastig maar dankzij Ezafzafi werd de zege alsnog veiliggesteld.Â
De thuisploeg schoot uit de startblokken en de koploper uit Assen wist niet waar het zoeken moest in de eerste helft. Het was eigenlijk een wonder dat het 'slechts' 2-0 stond bij rust. Al vroeg in de wedstrijd zorgde Penterman na een fraaie aanval voor de openingstreffer en diezelfde Penterman strafte even later een fout van de bezoekers af. In het vervolg kregen Köse, Davina en Gerritsen kansen om de score uit te breiden, maar hadden het vizier niet op scherp.
Een kwartier na rust deed ACV wat terug en kwam de aansluitingstreffer van Van Dalen. Beide ploegen kregen in het vervolg kansen op een treffer en uiteindelijk waren het de bezoekers die het net vonden, de gelijkmaker werd gemaakt door Metzemaekers. Excelsior kreeg uiteindelijk vijf minuten voor tijd alsnog loon na werken. Ezafzafi schonk zijn ploeg, met een schot vanaf randje zestien, de drie punten.  

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.