nieuws

PEC Zwolle ondanks vroege voorsprong kansloos onderuit bij Ajax

PEC Zwolle blijft ook na speelronde zeven hekkensluiter van de Eredivisie. De ploeg van trainer Ron Jans begon goed bij Ajax, maar verloor uiteindelijk met liefst 5-1.
Het duel begon verrassend want al na vijf minuten zette Brama Zwolle met een schuiver op voorsprong. Die 0-1 bleef echter niet lang staan, want een paar minuten later kopte Sánchez de gelijkmaker binnen uit een hoekschop. Ajax was daarna de betere ploeg, al kwam Zwolle er een paar keer gevaarlijk uit. Menig, Achahbar en Van de Pavert probeerden het, maar scoorden niet. Aan de andere kant was het acht minuten voor rust wel raak. Sánchez kopte zijn tweede van de avond binnen, opnieuw uit een hoekschop. 2-1 was ook de ruststand.
Tien minuten na rust was het duel al zo goed als beslist. Ziyech vond Dolberg, die kon alleen op Van der Hart af en tikte de 3-1 binnen. Een paar minuten later werd de marge al drie. Traoré schoof de 4-1 binnen. Zwolle was kansloos en Dolberg maakte even later zijn tweede en daarmee de 5-1. De thuisploeg nam daarna was gas terug met het oog op het Europa League-duel van donderdag en PEC Zwolle kon er niets meer tegenover zetten. 5-1 was dus ook de eindstand in de Arena.

Ajax - PEC Zwolle 5-1

0-1 Brama (5)
1-1 Sánchez (8)
2-1 Sánchez (38)
3-1 Dolberg (55)
4-1 Traoré (59)
5-1 Dolberg (64)
Arbiter: Kamphuis
Geel: Holla, Van Polen, Verdonk
Ajax: Onana; Veltman, Sánchez, Viergever, Sinkgraven; Schöne (Riedewald/67), Klaassen (Van de Beek/80), Ziyech; Traoré Dolberg (Cassierra/75), Younes.
PEC Zwolle: Van der Hart; Van Polen, Marcellis, Van de Pavert, Verdonk; Holla (Warmerdam/65), Marinus (Saymak/76), Brama; Menig, Achahbar, Thomas (Ehizibue/46).
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.