nieuws

FC Twente klimt naar zesde plaats na thuisoverwinning op Vitesse

FC Twente heeft goede zaken gedaan in de Eredivisie. De Enschedeërs wisten in eigen huis Vitesse met 2-1 te verslaan en klimmen door de driepunter naar de zesde plek in de eredivisie.  
Voorafgaand aan het duel werden voormalig Twente-spelers Robert Schilder, Hakim Ziyech en Jerson Cabral nog even in het zonnetje gezet en bedankt voor bewezen diensten. Zij zagen vanaf de tribune dat de thuisploeg goed uit de startblokken kwam en al na een kwartier het doel vond. Na een goede voorzet van Trajkovski wist, wie anders dan, Ünal de 1-0 binnen te schieten. Op slag van rust zorgde Yeboah voor de 2-0, ware het niet dat scheidsrechter Manschot het doelpunt onterecht afkeurde wegens een vermeende overtreding van de rechtsbuiten.
Na rust bleef de thuisploeg op de been en kon Vitesse in aanvallend opzicht weinig uitrichten. Jensen kreeg namens Twente na een uur een kans om de marge te verdubbelen, maar Room stond in de weg. In het vervolg had Vitesse wel het meeste balbezit maar wist vrijwel niets te creëren. Vijf minuten voor tijd maakte Celina op aangeven van invaller Ede aan alle onzekerheid een einde, 2-0. In blessuretijd wist Baker op fraaie wijze de 2-1 binnen te schieten, maar die treffer kwam voor Vitesse uiteindelijk te laat, 2-1.

FC Twente - Vitesse 2-1

1-0 Ünal (16)
2-0 Celina (86)
2-1 Baker (90+2)
Arbiter: Mansveld
Geel: Trajkovski, Nakamba
FC Twente: Marsman; Van der Lely, Bijen, Thesker, Trajkovski; Van der Heyden, F. Jensen (Ede/70), Klich; Yeboah (Katsikas/87), Ünal (Oosterwijk/54), Celina.
Vitesse: Room; Leerdam, Kashia, Van der Werff (Miazga/64), Kruiswijk; Foor, Nakamba, Baker; Rashica (Van Bergen/28), Van Wolfswinkel, Tighadouini (Nathan/46).
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.